Woningcijfers 4e kwartaal 2023 - Rijnpoort Makelaars
Mijn favorieten
Algemeen

Woningcijfers 4e kwartaal 2023

  • Rijnpoort Makelaars
  • 18 januari 2024

Woningcijfers 4e kwartaal 2023

De jaar- en kwartaalcijfers zijn door de NVM bekend gemaakt waaronder de woningcijfers 4e kwartaal 2023. Heel interessant om te zien is dat de cijfers veerkracht en dynamiek aantonen. Kopers en verkopers hebben weer vertrouwen in de markt. De dalende hypotheekrente en stijgende inkomens dragen daar zeker aan bij. Helaas zien we daardoor dat het beschikbare aanbod woningen weer kleiner worden. Dat wakkert de concurrentie tussen kopers aan, waardoor het overbieden op de vraagprijs weer toeneemt.
We kijken allemaal uit naar een gezonde woningmarkt, waarbij er evenwicht is tussen vraag en aanbod.

Cijfers voor het Westland

Ten opzicht van het 4e kwartaal 2022 zijn er in het Westland 7% meer woningen verkocht. Er is sprake van een prijsstijging van 3,2% ten opzicht van een jaar geleden. Meer dan 50% van de woningen is in het 4e kwartaal boven de vraagprijs verkocht.

Cijfers op een rijtje – Westland

In het Westland zijn t.o.v. het 4e kwartaal 2022 er 7% meer woningen verkocht (205 woningen). Ten opzichte van het voorgaande kwartaal is er 1% minder woningen verkocht. Het Westland laat een prijsstijging zien van 3,2% t.o.v. een jaar geleden en t.o.v. het voorgaande kwartaal een stijging van 1,1%. De gemiddelde transactieprijs is € 489.563,= en de gemiddelde verkooptijd bedraagt 37 dagen. Het percentage boven de vraagprijs verkochte woningen in het 4e kwartaal 2023 is 50,8%. De krapte-indicator (aantal woningen waaruit een potentiële koper kan kiezen) is 1,5, deze was een jaar geleden 3,0.

*Bron NVM – Woningcijfers 4e kwartaal 2023

Lilian Verhuisadvies Aankoop

Op zoek naar je droomwoning?

Er is meer mogelijk dan je denkt. Maak een gratis zoekopdracht aan of neem vrijblijvend contact op.

Gratis zoekopdracht